Afectiuni Proctologice (AnoRectale)

Vindecare Hemoroizi In 48 De Ore

vindecare hemoroizi in 48 de ore
Mihaela Murariu

Scris De:

Mihaela

Boala hemoroidală poate fi tratată prin diverse metode, remedii naturiste, intervenții chirurgicale sau prin administrarea medicamentelor, în funcție de severitate și gradul de avansare.

Vindecarea poate fi rapidă, chiar și în 48 de ore, dacă se utilizează tratamente adecvate, precum aplicarea de creme și unguente, utilizarea băii de șezut sau administrarea de medicamente, precum și creșterea consumului de fibre alimentare.

Produsele compuse combină mai multe substanțe active și efectele sale, grăbind și mai tare procesul de vindecare.

Consumați alimente bogate în fibre

Fibrele alimentare sunt recomandate în cazul hemoroizilor de gradul I și II, găsindu-se în cerealele integrale și în fructe și legume. Acestea sunt alcătuite din părți sau compuși nedigerabili ai plantelor, care trec relativ neschimbate prin stomac și intestine. Fibrele sunt în principal carbohidrați și au rolul de a menține sănătos sistemul digestiv.

O dietă bogată în fibre grăbește tranzitul intestinal și înmoaie scaunele, care sunt mult mai ușor eliminate, fără efort sau încordare. Astfel, constipația este prevenită, de asemenea și hemoroizii. Fibrele reprezintă și o modalitate de tratament al hemoroizilor.

Acestea acționează astfel:

1.Fibrele cresc volumul materiilor fecale.

2.Fermentarea fibrelor produce acizi grași cu lanț scurt care ajută osmoza.

3.Acizii grași cu lanț scurt scad pH-ul luminal, modificând astfel microbiomul intraluminal.

Modul prin care fibrele accelerează tranzitul intestinal a fost descris de către Sun Hwan Bae în anul 2014, prin articolul științific „Diete pentru constipație”, în cadrul Departamentului de Pediatrie, Facultatea de Medicină a Universității Konkuk, Seul, Coreea.

Utilizați tratamente topice

Utilizarea tratamentelor topice ajută la ameliorarea simptomelor asociate hemoroizilor, precum disconfort, prurit, sângerare sau durere. Prin aplicarea unei pelicule de cremă sau unguent în zona anală, hemoroizii sunt tratați eficient.

De obicei, tratamentele topice sunt pe bază de plante medicinale, cu diferite proprietăți eficiente în tratarea simptomatologiei asociate hemoroizilor. De exemplu, gălbenelele (Calendula officinalis), așa cum sunt denumite în limba latină, au efecte puternice și tratează eficient rănile, fapte demonstrate prin diferite studii clinice.

Gălbenelele au mulți constituenți activi care îi conferă proprietățile terapeutice, precum triterpenele, aminoacizii, flavonoidele, cumarinele, chinonele, carotenoidele și uleiurile volatile. Triterpenele au rol antiinflamator și antiedematos, stimulând și fibroblastele.

Gălbenelele pot fi utilizate sub formă de unguente pentru a trata herpesul, cicatricile, rănile și pentru purificarea sângelui.

După utilizarea extractului de gălbenele, s-a observat o îmbunătățire majoră a vindecării rănilor, o scădere a numărului de celule inflamatorii și a concentrației de fibrină în țesuturi, dar și o creștere a cantității de colagen asociată cu creșterea concentrației de hexosamină și hidroxiprolină. Aceste efecte au fost relevate în cadrul studiului „O reviziuire sistematică a extractului de Calendula officinalis pentru vindecarea rănilor”, efectuat de Or Givol et al. în anul 2019 și atestă eficacitatea extractului de gălbenele în tratarea bolii hemoroidale.

Folosiți tratamente orale

Tratamentele orale sunt o opțiune viabilă de tratare a hemoroizilor în stadiul incipient. Acestea se bazează pe tratarea afecțiunii din interior, având efecte analgezice, antiinflamatoare și hemostatice.

Cele mai eficiente medicamente sunt cele pe bază de extracte din plante medicinale, care au diverse proprietăți farmacologice. De exemplu, saponinele steroidice ruscină și ruscozidă din rizomul ghimpelui pădureț au efecte benefice pentru tratarea hemoroizilor. S-a demonstrat că extractul de ruscus are efect antiinflamator, etanșează peretele capilar și crește tonusul venos.

Utilizarea ghimpelui-pădureț a fost aprobată de către Comisia Germană E, după ce acesta și-a demonstrat eficacitatea ca tratament în hemoroizi timp de secole întregi.

Rata de satisfacție în urma utilizării ghimpelui-pădureț a fost de 69%, pacienții declarând că acesta are o calitate bună sau excelentă, potrivit unui studiu realizat de către Bennani A et al. în anul 1999, denumit „Atac acut de hemoroizi: Eficacitatea Ciclului 3 Forte”, efectuat în mai multe centre, pe un eșantion de 124 de pacienți.

Utilizați băile de șezut

O baie de șezut este o baie cu apă caldă a zonei perineale, efectuată pentru a scădea disconfortul resimțit din cauza hemoroizilor. Prin aceasta, sfincterul anal este relaxat, fluxul sangvin crește prin țesuturile anale, iar vindecarea și reducerea durerii și inflamațiilor este favorizată.

Aceasta se realizează prin imersarea anusului într-un vas cu apă fierbinte, de 40-42°C, timp de 3 minute. Astfel, scade presiunea sfincterului intern, presiune ce este menținută o durată mai lungă de timp.

Reflexul termo sfincterian și relaxarea mușchiului sfincterului intern sunt realizate cu ajutorul receptorilor senzoriali ai pielii perianale care sunt stimulați de apa fierbinte. Prin reflexul termo sfincterian, spasmele au fost diminuate, iar durerea ameliorată, conform studiului „Rolul băii cu apă caldă în afecțiunile anorectale”, realizat în cadrul Departamentului de Chirurgie și Cercetare al Universității din Cairo, Egipt, de către Ahmed Shafik, în anul 1993.

Există produse compuse?

Da, există produse compuse, cu efecte puternice asupra bolii hemoroidale, care însumează efectele terapeutice ale mai multor ingrediente active și plante menționate. Pachetul HemoLift este un astfel de produs compus, eficient ca tratament antihemoroidal.

Product Name
PACHETUL HEMOLIFT

Recomandare #1 pentru Hemoroizii Interni si Externi. Abordare interna si externa.

195 LEI

VEZI PACHET
Product Name
CREMA HEMOLIFT

Crema cu continut mare de Acid Hialuronic care opreste sangerarea, cicatrizeaza hemoroizii si ii vindeca.

109 LEI

Hemoroizii se pot trata și acasă?

Da, hemoroizii se pot trata și acasă prin intermediul remediilor naturiste moștenite de secole întregi. Acestea folosesc principiile active din plante, precum mușețelul, fracțiile flavonoide micronizate și purificate. De asemenea, acidul hialuronic, fibrele și antiinflamatoare sunt eficiente în tratarea hemoroizilor.

Mihaela Murariu

Mihaela Murariu

Mihaela Murariu, absolventă a Facultății de Chimie, specializarea Chimie Medicală și masterand în cadrul Masterului de Chimie Clinică, cu afinitate pentru industria medicală și cu o mare experiență în citirea studiilor și a referințelor medicale, din care extrage informații relevante pentru publicul larg.

4 Comentarii despre “Vindecare Hemoroizi In 48 De Ore

  1. Va rog sa ma ajutați a-mi trimite hemolift. Am hemoroizi externi. Adresa. Saarlandstraße 69. 67061 Ludwigshafen. Germania. Nr tel 004910169860

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Chat WhatsApp
Buna ziua 👋
Cu ce informatii te putem ajuta?