Afectiuni Proctologice (AnoRectale)

Scapă De Hemoroizi In 5 Zile – 5 Metode Eficiente

scapa de hemoroizi in 5 zile
Mihaela Murariu

Scris De:

Mihaela

Hemoroizii sunt o afecțiune inconfortabilă care necesită tratament. Vindecarea acestora poate dura mai puțin de 5 zile, dacă metodele alese sunt potrivite simptomelor resimțite.

Pentru a ameliora simptomatologia și pentru a trata boala hemoroidală, este recomandată aplicarea unor creme cu acid hialuronic, pentru a regenera țesutul inflamat, administrarea medicamentelor cu diosmină și hesperidină, care scad frecvența și intensitatea simptomelor, consumul de ceaiuri cu mușețel cu efect antiinflamator sau administrarea antiinflamatoarelor care tratează inflamațiile din organism.

Vindecarea hemoroizilor durează câteva zile sau săptămâni și depinde de severitatea simptomelor.

Creșterea aportului de fibre

Fibrele sunt indicate în cazul hemoroizilor de gradul I și II, care nu prezintă prolaps sever.

Fibrele alimentare reprezintă acea parte a materialul vegetal din alimentație care este rezistentă la digestia enzimatică și care include celuloza, polizaharidele necelulozice, cum ar fi hemiceluloza, substanțele pectice, gumele, mucilagiile și lignina.

Dietele bogate în fibre, cum ar fi cerealele, nucile, fructele și legumele, au un efect pozitiv asupra sănătății, deoarece consumul lor a fost asociat cu scăderea incidenței mai multor boli.

Printre cele mai importante efecte ale consumului de fibre se numără menținerea unui tranzit intestinal sănătos, prin creșterea frecvenței mișcărilor intestinale, care va preveni constipația. Fibrele insolubile trec prin tractul gastrointestinal și absorb apa din intestin, făcând scaunele mai moi și mai ușor de eliminat.

În ceea ce privește tratamentul hemoroizilor, o dietă bogată în fibre poate scădea simptomele persistente cu până la 47% și sângerarea cu 50%, conform studiului „Fibre pentru tratamentul complicațiilor hemoroizilor”, realizat de Pablo Alonso-Coello și publicat în Jurnalul American al Gastroenterologiei.

Aportul de fibre este recomandat, de cele mai multe ori, pacienților care suferă de hemoroizi de gradul I și II, când prolapsul nu este avansat.

Administrarea medicamentelor pe bază de fracții flavonoide micronizate purificate

Flavonoidele micronizate și purificate sunt folosite ca tratament pentru hemoroizii interni acuți și cronici, de gradul I și II, reducând durata, frecvența și intensitatea simptomelor.

Fracția flavonoidă micronizată purificată (MPFF) este un flavonoid oral cu proprietăți flebotropice și vasoprotectoare. Aceasta este alcătuită din 90% diosmină micronizată și 10% flavonoide sub formă de hesperidină. Diosmina este sintetizată din hesperidina extrasă din citrice, apoi micronizată pentru a îmbunătăți absorbția orală.

MPFF crește tonusul venos, îmbunătățește drenajul limfatic și protejează microcirculația de procesele inflamatorii și de apoptoză. Prin reducerea unor molecule de adeziune endotelială, aceasta inhibă activarea, migrarea și adeziunea leucocitelor la nivel capilar, reducându-se astfel eliberarea mediatorilor inflamatorii, precum radicalii liberi de oxigen, ceea ce duce la o scăderea a hiperpermeabilității capilare.

Flavonoidele micronizate și purificate sunt utlizate cu succes de către pacienții cu hemoroizi, având efecte benefice asupra frecvenței, duratei și intensității simptomelor hemoroizilor interni acuți și cronici, conform studiului „Fracție flavonoidă micronizată purificată: o analiză a utilizării sale în insuficiența venoasă cronică, ulcerele venoase și hemoroizi”., realizat de Katherine A. Lyseng-Williamson, în anul 2003.

Aplicarea cremelor pe bază de acid hialuronic

Acidul hialuronic poate fi folosit cu succes în cazul bolii hemoroidale, ca tratament topic. Acesta este un biopolimer care se găsește în corpul uman, ca o componentă a matricei extracelulare, un tip de glicozaminoglican care este distribuit în piele, mușchi, cartilaje și vase de sânge.

Datorită capacității sale de a păstra umiditatea, de a controla presiunea osmotică și de a lubrifia articulațiile sinoviale, acidul hialuronic este utilizat în aplicații diverse, de la produsele cosmetice, injecțiile articulare și până la chirurgia estetică. În plus, acesta regenerează țesuturile și vindecă rănile prin proliferarea și migrarea celulelor, motiv pentru care acidul hialuronic poate fi eficient în tratarea hemoroizilor, protejând mucoasa anorectală.

Folosirea unei creme cu acid hialuronic poate reduce în mod semnificativ toate simptomele asociate hemoroizilor, precum durerea, iritația sau inflamația, senzația de mâncărime și sângerarea, conform studiului „Eficacitatea și tolerabilitatea acidului hialuronic, a uleiului de arbore de ceai și a metilsulfonilmetanului într-un nou dispozitiv medical de tip gel pentru tratamentul hemoroizilor, într-un studiu clinic dublu-orb, controlat cu placebo”, realizat în anul 2012 de către N. Joksimovic et al., a demonstrat că

Consumul de ceaiuri cu mușețel

Mușețelul (Matricaria chamomilla L.) este cunoscut pentru proprietățile pe care le posedă, demonstrând de-a lungul timpului o eficacitate crescută în tratarea hemoroizilor și a rănilor.

Mușețelul este folosit în diverse afecțiuni inflamatorii și bacteriene ale pielii și ale membranelor mucoase sau în afecțiuni ale tractului gastrointestinal, precum diareea, ca relaxant digestiv.

Proprietățile antiinflamatorii, anticanceroase și de vindecare a rănilor îi sunt conferite de către constituenții activi din compoziție, precum terpenele camazulenă și bisabolol și flavonoidele apigenină, luteolină și quercetină.

Flavonoidele și uleiurile esențiale din mușețel pătrund în cele mai profunde straturi ale pielii și, de aceea, activitatea inflamatorie este mult mai puternică, conform unui studiu intitulat „Mușețelul: O plantă medicinală a trecutului cu un viitor luminos”, realizat de Janmejai K. Srivastava în anul 2011.

Mușețelul poate trata simptomele hemoroizilor, dar ajută și la prevenirea acestora deoarece calmează stomacul și relaxează mușchii intestinali, astfel încât mișcarea intestinală este mai rapidă, constipația fiind prevenită.

Folosirea antiinflamatoarelor

Antiinflamatoarele sunt utile în tratarea inflamației venelor

hemoroidale. Inflamația este un proces prin care globulele albe din corpul uman și substanțele pe care acestea le produc protejează organismul împotriva infecțiilor provocate de invadatori externi, cum ar fi bacteriile și virușii. Astfel, când un agent ofensator intră în organism, se activează sistemul imunitar, trimițând în apărare celulele inflamatorii și citokinele.

Substanțele antiinflamatoare care pot fi folosite pentru a stopa inflamația, pot fi administrate fie oral, topic, ori pe cale rectală. De cele mai multe ori, acestea provin din extracte de plante, precum escina, care este principala substanță activă din castanul sălbatic, Aesculus hippocastanum. Acesta este folosit ca remediu naturist de câteva secole și poate trata inclusiv hemoroizii.

Studiile efectuate pe escină au relevat proprietăți antiinflamatorii și antiedematoase, dar și efectul pe care îl are în reducerea permeabilității vasculare la nivelul țesuturilor inflamate, prevenind formarea edemelor, deoarece are capacitatea de a opri efectele hipoxiei asupra expresiei și distribuției normale a celulelor endoteliale plachetare.

Mecanismul prin care acționează escina și descoperirea proprietăților antiinflamatorii, antiedematoase, venotonice și protectoare endoteliale ale acesteia au fost explicate în cadrul studiului denumit „Escina: o analiză a proprietăților sale antiedematoase, antiinflamatorii și venotonice”, realizat în anul 2019 de către Luca Gallelli.

RECOMANDAREA HEMOLIFT

Product Name
PACHETUL HEMOLIFT

Recomandare #1 pentru Hemoroizii Interni si Externi. Abordare interna si externa.

195 LEI

VEZI PACHET
Product Name
CREMA HEMOLIFT

Crema cu continut mare de Acid Hialuronic care opreste sangerarea, cicatrizeaza hemoroizii si ii vindeca.

109 LEI

În cât timp se vindecă hemoroizii?

Hemoroizii se vindecă în câteva zile sau săptămâni. Vindecarea lor depinde de gravitatea simptomelor și de alegerea unui tratament specific acestora. Este important să se trateze încă de la primele simptome, astfel hemoroizii pot fi tratați și în mai puțin de 5 zile.

De cele mai multe ori însă, simptomele dispar de la sine, fără tratament, în câteva zile de la apariție.

Hemoroizii se pot vindeca și în 48 de ore?

Da, hemoroizii se pot vindeca și în 48 de ore, dacă tratamentul ales este unul eficient iar boala hemoroidala este la un stadiu incipient, pe bază de substanțe antiinflamatoare, cicatrizante, hemostatice și regenerante.

Mihaela Murariu

Mihaela Murariu

Mihaela Murariu, absolventă a Facultății de Chimie, specializarea Chimie Medicală și masterand în cadrul Masterului de Chimie Clinică, cu afinitate pentru industria medicală și cu o mare experiență în citirea studiilor și a referințelor medicale, din care extrage informații relevante pentru publicul larg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Chat WhatsApp
Buna ziua 👋
Cu ce informatii te putem ajuta?