Afectiuni Proctologice (AnoRectale)

Hemoroizii La Gravide: Cauze, Preventie & Tratament Definitiv

author photo

Scris De:

Emanuel

 • Cauzele hemoroizilor la gravide
 • Simptome
 • Tratament pentru hemoroizi la gravide
 • Tipuri de hemoroizi în sarcină
 • Hemoroizii după naștere, dispar?
 • Cum poți preveni hemoroizii?
 • Concluzie

În timpul sarcinii, femeile se confruntă cu o mulțime de schimbări ale corpului, dar și disconfort din diferite cauze.

Printre schimbările ce apar în timpul sarcinii, se numără și hemoroizii. Acestea sunt vene umflate, ce provoacă mâncărime, durere și sângerări. Conform Office on Women’s Health (OWH), până la 50% dintre femeile însărcinate suferă de hemoroizi, acest lucru datorându-se mai multor cauze.  Potrivit unui articol din World of Gastroenterology (o sursă de încredere), hemoroizii sunt frecvenți în timpul celui de-al treilea trimestru de sarcină. 

Vom afla împreună pe parcursul acestui articol mai multe despre hemoroizii la gravide, cum se manifestă hemoroizi în sarcină, cauze ale apariției acestora, simptome, tratament și bineînțeles, cum să îi prevenim. 

Cauzele hemoroizilor la gravide

Majoritatea femeilor se așteaptă ca principala schimbare a organismului lor să fie abdomenul crescut, însă nu este deloc așa. Boala hemoroidală apare la mai bine de jumătate din femeile gravide deoarece în timpul sarcinii, sângele crește foarte mult în ceea ce privește volumul, lucru care duce la mărirea venelor, și bineînțeles, la exercitarea unei presiuni asupra acestora.

Un alt motiv pentru care hemoroizii își fac apariția îl reprezintă uterul, care se mărește, și care, pune la rândul său presiune asupra venelor din zona rectului. O altă cauză a apariției hemoroizilor în sarcina este faptul că în acea perioadă crește secreția de progesteron, un hormon care determină relaxarea pereților venoși, făcându-i mai sensibil.

Simptome

Lista de simptome este una destul de lungă, însă trebuie să știi că diferă de la o persoană la alta, Iată care sunt cele mai comune simptome ce indică prezența hemoroizilor:

 • Sângerare în zona rectului, de obicei după defecație. Aceasta poate fi însoțită și de durere, și bineînțeles, de un disconfort considerabil.
 • Îți e greu să stai în șezut, pe scaun, din cauza durerii.
 • Mâncărime și secreții anale. Îți va fi să ușor să recunoști acest simptom, deoarece secrețiile anale ce se produc din cauza hemoroizilor îți vor păta lenjeria.
 • Apariția unor mici umflături (hemoroizii externi în zona orificiului anal.

Tratament pentru hemoroizi la gravide

La fel ca și în celelalte cazuri, și în ceea ce privește hemoroizii la gravide s-au dezvoltat o mulțime de tratamente. De obicei, atunci când se caută un tratament pentru hemoroizi în sarcină, specialiștii recomandă soluții naturiste, care să nu aibă niciun fel de efecte negative asupra organismului, precum o cremă pentru hemoroizi în sarcină.

O altă variantă extrem de populară este intervenția chirurgicală pentru îndepărtarea hemoroizilor, care însă nu este posibilă în timpul sarcinii, de aceea, trebuie să optezi pentru alte metode. Administrarea unui ceai special pentru tratarea hemoroizilor și a unei creme pe bază de acid hialuronic și coada șoricelului, poate face minuni în tratarea problemei tale.

Tipuri de hemoroizi în sarcină

Există două tipuri de hemoroizi în sarcină, cei interni, și cei externi:

Hemoroizi interni în sarcină

Aceștia sunt localizați în interiorul rectului, nu provoacă dureri, singurul simptom fiind acela că provoacă sângerări în timpul defecației.

Hemoroizi externi în sarcină

Acestea se regăsesc sub pielea din jurul anusului, provoacă dureri și disconfort local.

Hemoroizii după naștere, dispar?

Hemoroizii se pot reduce după sarcină, însă pentru a scăpa de ei mai rapid, și pentru a nu te supune anumitor complicații, noi îți recomandăm să folosești un tratament naturist care să te scape definitiv de aceștia.

Pentru a garanta că hemoroizii vor dispărea după sarcină, folosește creme și ceaiuri naturiste care să te ajute. Noi îți recomandăm HemoLift, un pachet complet pentru tratarea hemoroizilor. Este 100% natural și este perfect pentru femei însărcinate, sau care tocmai au dus la capăt o sarcină.

Dacă nu te ocupi de tratarea lor, există un risc de 90 % ca acestea să nu dispară, și bineînțeles, se vor agrava.

Cum poți preveni hemoroizii?

Ținând cont de câteva obiceiuri simple, nu doar că vei ameliora simptomele create de hemoroizi într-o anumită măsură, dar vei putea preveni și apariția acestora în viitor. Iată ce îți recomandăm noi:

 • Bea apă. Lichidele te vor menține hidratată și nu te vei confrunta cu tranzit intestinal îngreunat sau constipație.
 • Evită să te încordezi în timpul defecației. Acest obicei poate pune o foarte mare presiune asupra zonei rectului, favorizând apariția hemoroizilor.
 • Evită ridicarea obiectelor grele. Ridicând obiecte mai grele decât ar trebui, pui o foarte mare presiune asupra zonei rectului, lucru ce îți va afecta starea de sănătate.

Concluzie

Atunci când vine vorba de hemoroizi la femei, tratamentul naturist este cea mai bună variantă. Acestea sunt mai sensibile decât hemoroizii la bărbații, iar sarcina le face și mai sensibile. HemoLift este alegerea perfectă pentru graviduțe, și nu numai. Este un supliment alimentar 100% natural, care te va scăpa cu siguranță de problemele pe care le ai cu hemoroizii.

Comandă și tu chiar acum pachetul HemoLift și scapă definitiv de hemoroizi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Chat WhatsApp
Buna ziua 👋
Cu ce informatii te putem ajuta?