Afectiuni Proctologice (AnoRectale)

Hemoroizi La Femei: Cauze, Tratament & Preventie

author photo

Scris De:

Emanuel

 • Ce cauzează hemoroizii la femei?
 • Care sunt simptomele hemoroizilor la femei?
 • Tratamentul hemoroizilor la femei
 • Prevenție
 • Concluzie

Hemoroizii reprezintă o afecțiune foarte des întâlnită. Aceștia apar atât la bărbați, cât și la femei. Sunt localizați în zona anusului, și pot da mari bătăi de cap. Hemoroizii pot fi asemănați cu varicele, aspectul acestora este de “săculeți plini cu sânge”. Din nefericire însă, hemoroizii la femei apar din mai multe cauze, comparativ cu bărbații.

Ce cauzează hemoroizii la femei?

Există mai multe cauze care provoacă presiune asupra zonei rectului, și care mai apoi, favorizează dezvoltarea hemoroizilor. Iată-le însă pe cele mai întâlnite:

 • Hemoroizi la femei după naștere. Sarcina este principalul factor ce cauzează apariția hemoroizilor la femei. În cele mai multe cazuri, aceștia își fac apariția în ultimul trimestru de sarcină, dezvoltându-se ulterior chiar și după naștere, în cazul în care nu sunt tratați corespunzător.
 • Statul în șezut constant. Persoanele care lucrează la birou, șoferii, și toți cei care stau în cea mai mare parte a timpului în șezut sunt predispuși să contacteze probleme cu hemoroizii.
 • Consumul de alcool și o dietă necorespunzătoare (consumul excesiv de alimente picante). Aceste practici nesănătoase pot sensibiliza peretele vascular, dilatând venele și favorizând apariția hemoroizilor.
 • Constipația și obezitatea. Sunt alți doi factori ce pun o deosebită presiune asupra rectului. Presiune care, dacă se resimte constant, va avea ca și consecință dezvoltarea problemelor cu hemoroizii.

Care sunt simptomele hemoroizilor la femei?

Simptomele diferă în funcție de gravitatea situației. Hemoroizii își vor face simțită prezența în primă fază prin apariția unor mici umflături la nivelul anusului. Apoi, dacă aceste umflaturi nu se vor descoperii și trata la timp, situația se va agrava. După umflături va apărea și pruritul anal (mâncărime în zona anală). Pruritul este însoțit deseori și de o secreție anală. Secreție care pătează lenjeria, se resimte printr-o presiune deosebită la nivelul rectului este foarte inconfortabilă. Știi că situația s-a agravat atunci când aceste simptome sunt urmate de dureri și sângerări. Sângerare apare atunci când hemoroizii au devenit inflamații, sau atunci când sângele din interiorul lor s-a tumefiat (hemoroizi trombozați). Ambele simptome sunt o dovadă clară că trebuie să ajungi cât mai repede la un medic specialist și să urmezi un tratament.

Tratamentul hemoroizilor la femei

Dacă și tu ai căutat un tratament pentru hemoroizi la femei, cu siguranță ai găsit o mulțime de metode, practici și produse care promit tratarea definitivă a hemoroizilor. Cum știi însă pe care să o alegi? O practică întâlnită adesea este intervenția chirurgicală de îndepărtarea hemoroizilor. Însă nu este o practică necesară, hemoroizii putând fi tratați mai simplu și mai ușor acasă, cu produsele potrivite. Pentru a scăpa definitiv de hemoroizi trebuie să știi că ai nevoie de creme, ceaiuri și uneori chiar și capsule. Cele mai bune sunt unguentele ce conțin PROPOLIS și PĂPĂDIE. Iar în ceea ce privește ceaiurile, specialiștii recomandă pe cele cu URZICĂ și MUȘEȚEL. este destul de dificil să cauți fiecare produs în parte, însă noi ne-am gândit la tine, și am creat un super pachet, care conține toate lucrurile de care ai nevoie pentru a câștiga lupta cu hemoroizii. Pachetul HemoLift are 90% șanse de reușită, conține toate ingredientele de care ai nevoie pentru tratarea hemoroizilor tăi și te poate scăpa definitiv de aceștia. Îl poți comanda și tu chiar de AICI!

Prevenție

Hemoroizii pot apărea la oricine, de aceea, este important să ne luăm mai multe măsuri de siguranță pentru a preveni apariția acestora. Aceste măsuri te vor feri de durerile insuportabile și de disconfortul pe care hemoroizii îl pot crea. Iată câteva obiceiuri care te vor feri de contactul cu hemoroizii:

 • Menține-ți o durată scurtă de stat pe toaletă sau pe scaun. Mai ales în cazul în care ești însărcinată, statul în fund trebuie să fie pe cât de redus posibil. De altfel, evită să te încordezi atunci când stai pe toaletă și nu amâna mersul la baie.
 • Optează pentru o dietă adecvată. Menține-ți o dietă echilibrată, care să cuprindă toate substanțele de care organismul tău are nevoie. În plus, nu abuza de consumul de produse picante și de alcool, acestea pot sensibiliza peretele vascular din zona anusului.
 • Consumă alimente bogate în fibre și bea multă apă. Pentru un aport optim de fibre, consumă fructe, legume și cereale, fibrele reprezintă un factor esențial în dieta noastră. Și bineînțeles, să te menții hidratată este un alt factor important. Cantitatea zilnică potrivită este de 6-8 pahare pe zi (apă sau alte lichide hidratante, alcoolul nu se încadrează în această categorie).

Concluzie

În urma acestui articol cu siguranță te-ai ales cu o serie de informații importante despre hemoroizi. În cazul în care ești femeie și te confrunți cu aceștia, noi avem soluția potrivită pentru tine ! Este un produs 100% natural, care te va scăpa de toate problemele pe care hemoroizii ți le creează. Deși aceștia reprezintă o problemă comună și foarte frecventă, trebuie tratați cât mai devreme!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Chat WhatsApp
Buna ziua 👋
Cu ce informatii te putem ajuta?