Afectiuni Proctologice (AnoRectale)

La ce doctor te duci pentru hemoroizi

author photo

Scris De:

Emanuel

Hemoroizii îți dau bătăi de cap? Ai încercat deja tot ce ți-a stat în putință să îi tratezi, și cu toate astea, nimic nu și-a făcut efectul așa cum trebuie?

Ai optat pentru diferite medicamente naturiste, creme, unguente, ceaiuri, supozitoare și capsule, și cu toate astea, boala hemoroidală a continuat să avanseze? Aceste lucruri duc la un singur rezultat, vizita la un doctor pentru hemoroizi.

Dacă-ți dorești să afli mai multe despre cum se desfășoară un consult făcut de un doctor pentru hemoroizi, cum se numește medicul care se ocupă de astfel de probleme și alte lucruri bine de știut înainte de vizita medicală, citește acest articol în întregime!

Ce doctor tratează hemoroizii?

Dacă ai luat decizia să mergi la un control medical, mai mult ca sigur te întrebi la ce doctor te duci pentru hemoroizi. Medicul specialist care se ocupă de rezolvarea acestor probleme se numește MEDIC PROCTOLOG. Un astfel de medic, dar care este și foarte priceput în meseria sa, va depista și diagnostica foarte rapid afecțiunea ta.

În cazul hemoroizilor interni, nu îți poți da seama mereu de cauza sângerărilor, mai ales că acestea pot proveni și din alte surse, precum diverse afecțiuni ale colonului. Un specialist, în schimb, își va da seama foarte ușor de afecțiune, mai ales în urma controalelor pe care trebuie să le facă.

Primul este examenul digital rectal, care este mai apoi urmat de o anuscopie. În urma rezultatelor examinărilor, doctorul îți va oferi o schemă de tratament și o rețetă. Acesta va decide, de altfel, care este cel mai bun tratament pentru hemoroizi interni sau externi, ținând cont de problema ta, îți va oferi un tratament pe bază de medicamente, sau îți va propune intervenția chirurgicală.

Când vine vorba de operațiile de hemoroizi, nu sunt foarte mulți cei care le încearcă. Sunt câteva lucruri care îi sperie destul de tare pe pacienți. De pildă, atunci când sunt informați despre recuperarea dupa operația de hemoroizi, majoritatea fac un pas în spate. Recuperarea nu este una deloc simplă, și în plus, pot apărea grave complicații. De altfel, nici când vine vorba de un prețurile operaților de hemoroizi lucrurile nu sunt prea roz. Pe lângă faptul că această procedură chirurgicală creează durere, disconfort și are o recuperare destul de anevoioasă, și costul este unul destul de mare.

Când ar trebui să mergi la un doctor?

În cea mai mare parte a cazurilor, hemoroizii trec cu puțin ajutor din partea ta. Aplicând un unguent, consumând diverse ceaiuri pentru hemoroizi și diferite capsule te pot ajuta să scapi de unul singur, acasă, de boala hemoroidală. Însă există și cazuri nefericite, în care, indiferent de măsurile pe care le iei, și medicamentele pe care ți le administrezi, hemoroizii se încăpățânează să tot apară.

Dacă și tu te numeri printre persoanele care au încercat de-a lungul timpului tot felul de metode de vindecare a hemoroizilor, însă te-ai ales doar cu dureri, sângerări și disconfort, este cazul să apelezi la un medic pentru hemoroizi.

La ce să te aștepți de la vizita la medic

Un medic proctolog bun va avea grijă ca totul să decurgă așa cum trebuie, să nu te simți stânjenit/ă în nici un fel, și să te ajute să te vindeci de boala hemoroidală cât mai repede.

Dacă hemoroizii tăi se află într-un stadiu avansat, mai mult ca sigur medicul te va supune unei anuscopii. În ceea ce privește anuscopia, aceasta durează câteva minute, presupunând: introducerea unui anuscop în anus, pentru consultarea zonei, mai apoi se “aspiră” ușor un hemoroid, după care se aplică o bandă elastică în jurul acestuia, urmează ca mai apoi hemoroidul să cadă, fiind eliminat o dată cu scaunul, și nu va mai fi nevoie să te prezinți din nou la medic (această procedură nu are loc la fiecare consult medical pentru hemoroizi, medicul decide dacă este sau nu necesară).

Concluzie

Așadar, dacă simți că ai ajuns la capătul puterilor, iar hemoroizii continuă să se agraveze și situația arată din ce în ce mai rău, iar durerile sunt crunte, cea mai bună soluție este să mergi la un medic specialist.

2 Comentarii despre “La ce doctor te duci pentru hemoroizi

 1. Buna seara,am problema foarte mare cu hemoroizi cat si interni&esterni
  Am incercat in 5 ani de zile fel si fel de tratamente supozitoare si crema unguent, nu stiu ce sa mai fac
  Mam agravat foarte tare
  Daca vede cineva comentariul meu
  Va rog frumos
  Lasati-mi mesaj unde sa ma duc ca nu stiu
  MULTUMESC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Chat WhatsApp
Buna ziua 👋
Cu ce informatii te putem ajuta?