Afectiuni Proctologice (AnoRectale)

Dureri Anale

author photo

Scris De:

Emanuel

Dureri anale

dureri analeDurerile anale sunt dureri ce apar in portiunea de jos a tractului gastrointestinal. La acestea se mai face adesea referire folosindu-se expresia „dureri rectale„. Durerile anale sunt o problema relativ comuna si in general un simptom al unor afectiuni deloc periculoase si extrem de raspandite precum hemoroizii sau fisurile anale. Cancerul de colon provoaca foarte rar dureri anale, astfel ca acesta este exclus de la inceput din diagnostic, exceptie facand cazurile in care sunt prezente si alte simptome ingrijoratoare.

Cele mai comune cauze ale durerilor anale

Fisuri anale – O fisura anala este o rana ce apare in mucoasa anusului in momentul in care materia fecala intarita sau un aliment tare, nedigerat, trec prin aceasta zona, zgariind peretele sensibil. Fisurile anale pot provoca dureri destul de neplacute, in mod special in timpul scaunului si sunt adesea acompaniate de sangerari anale.

[st_button button_text=”Produsele care te scapa de durerile anale” button_type_url=”http://www.hemoroizistop.ro/shop” button_alignment=”center” style=”rounded” wrapper_padding_top=”0″ wrapper_padding_left=”0″ wrapper_padding_bottom=”0″ wrapper_padding_right=”0″ wrapper_bg_opacity_slider=”” id_wrapper=”elm_593d07a8825ca” ][/st_button]

Constipatie – Constipatia si in mod special cazurile cronice de constipatie care persista pe perioade mai lungi de timp sunt responsabile pentru aparitia unui mare numar de alte probleme precum fisurile anale sau hemoroizii. Chiar si in lipsa aparitiei altor probleme, constipatia poate provoca dureri anale in timpul scaunului datorita consistentei materiei fecale care poate rani sau irita peretii anusului.

Hemoroizii – Poate cea mai comuna cauza pentru durerile anale raportate medicului, hemoroizii sunt o problema extrem de raspandita. Acestia afecteaza in mod special persoanele adulte care muncesc foarte mult la birou, persoanele sedentare sau cele care fac efort fizic sustinut periodic. Hemoroizii externi se manifesta sub forma unor umflaturi usor de identificat la nivelul anusului, iar hemoroizii interni sunt relativ asimptomatici si mult mai putin probabil sa provoace dureri anale.

In functie de cauza, durerile anale sunt tratate impreuna cu restul simptomelor specifice afectiunii. Cel mai adesea acest tip de probleme se rezolva prin reglarea dietei si folosirea de unguente, geluri ori supozitoare ce calmeaza rapid durerea si inflamatia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Chat WhatsApp
Buna ziua 👋
Cu ce informatii te putem ajuta?